Kanaalreiniging

Kanaal vakkundig laten reinigen door SPIER

Het reinigen van lucht- en vetkanalen is een specialisme!
Onze specialisten houden zich dagelijks bezig met het reinigen, onderhouden en installeren van:

–      afzuigmotoren
–      kanalen
–      afzuigkappen
–      filters
–      geurfilterkasten

Met onze ervaring garanderen wij een vakkundige reiniging; goed onderhoud van het totale systeem draagt bij aan veiligheid!

Tijdens de inspectie wordt het gehele systeem geïnspecteerd. Onze specialist kijkt naar de vervuiling en de algehele staat van het onderhoud. Na dit bezoek ontvangt u een rapportage verslag en vrijblijvende offerte voor het reinigen van uw kanaal, afzuigmotor, afzuigkap en andere componenten van het systeem!

Direct een inspectie inplannen? Mail ons met uw aanvraag via info@spierbv.nl

Ervaringen

"Geweldige, vriendelijke, goede, professionele, gedreven, mannen hebben vanaf dag 1 heel goed werk verricht in ons restaurant. Niks was te gek! En uiteraard een geweldig resultaat laten zien als eindresultaat. Wij zijn zeer tevreden."

happy, man, adult-1836445.jpg

Peter Loenen

"Wij zijn zeer te spreken over de reiniging van ons kanaalwerk in onze pizzeria. Vanaf het begin een duidelijke offerte gekregen en opdracht zeer professioneel uitgevoerd. Top!"

woman, smiling, portrait-7175038.jpg

Viva Maarsen

"Vriendelijk en hardwerkende mensen. Afspraak is afspraak. Letten goed op detail en zijn zeer servicegericht.

Zeker een aanrader voor iemand die op zoek is naar goede service en kwaliteit."

adult, bald, beard-1868750.jpg

R. van Sinderen

KANAAL REINIGEN

Kanalen reinigen word veelal gezien als een vervelende klus! MAAR geen probleem, wij verzorgen graag deze klus voor jouw organisatie!
We zorgen ervoor dat het kanaal weer wordt zoals het moet zijn: hygiënisch, brandveilig en zonder gezondheidsrisico’s. Een ander voordeel is dat het energieverbruik daalt en jouw en de kanalen langer mee gaan. Kortom; reinigen is een voordeel!

WAAROM IS REINIGEN NU BELANGRIJK?

Iedere horecaondernemer krijgt ermee te maken, vette afzuigkap en afzuigkanalen. Een vet-afzuigkanaal laten reinigen is enorm van belang omdat het de nodige risico’s met zich mee brengt voor de gezondheid en brandveiligheid.
In de polisvoorwaarden van de verzekeringsmaatschappij eisen de meeste dat tenminste één keer per jaar de kanalen worden gereinigd. Vet is namelijk een brandbare stof met als eigenschap een laag vlampunt. Zodra ontbranding tot stand komt is de brand lastig te blussen en breidt het zich snel uit. Zou je een lucifer tussen de 2 à 3 millimeter afstand van het vet in zo’n kanaal houden, dan vliegt letterlijk de vlam in de pijp!
Een ander kenmerk van een brand in een afzuigkanaal is dat het vuur zich snel verspreidt. Één millimeter vetafzetting betekent al een verhoogd risico. Naast vetafzetting van het afzuigkanaal zijn er ook andere stoffen de boosdoeners. Bij het reinigen ontdoen we het kanaal ook van (on)zichtbaar stof, vuil, bacteriën en schimmels.
Wanneer er lang geen onderhoud heeft plaatsgevonden bij afzuigsystemen, kan de luchtstroom worden belemmerd. De vetlaag wordt dan dermate dik, dat er voor lucht minder ruimte overblijft.
Dit kan de volgende negatieve gevolgen hebben:
-      Minder afzuiging;
-      Hoger geluidsniveau;
-      Kans op uitval door een overbelaste motor;
-      Verhoogd energieverbruik.

ONZE WERKWIJZE

Voordat we starten met de kanaalreiniging, inspecteren we eerst de maat van vervuiling om te bepalen welke reinigingstechnieken het meest geschikt zijn. Vervolgens gaan we over tot het reinigen en zullen we je na afloop voorzien van een certificaat. Een terugkerend onderhoud kunnen wij tevens voor je verzorgen en kan jij je concentreren op je horecagelegenheid of productie omgeving! Alle werkzaamheden verzorgen wij met eigen materieel en gecertificeerde medewerkers.

Vlietzicht-Logo
logo
fast food, logo, burger-4023905.jpg
hotel amerika
cropped-logo-panini-lisse-4
download (1)
Ballorig_Logo
uluwatu-beach-text-white